Perionica veša

 • Hemijsko čišćenje i perionica veša Bilja

  Pranje

  U procesu pranja i sušenja veša koriste se poluprofesionalne mašine marke MIELE, te profesionalne mašine marke PRIMAT, prepoznatjlive po kvalitetu svuda u svetu. Odluka da kapacitet rasporedimo na više manjih mašina doneta je u skladu sa politikom firme - nema mešanja veša medju korisnicima! Pored mogućnosti izbora broja obrtaja centrifuge, naravno zavisno od vrste materijala koji se pere, mašine su brže, veće i peru kvalitetnije od Vaših kućnih mašina. Prostom računicom se može doći do zaključka da je pranje kod nas isplatljivije i kvalitetnije nego pranje kod kuće.Naravno da je nemoguće odrediti tačno koliko veša staje u koju mašinu. Uslovi su različiti, počev od strukture veša koji se pere (materijali), preko boja komada, pa do zaprljanosti veša. Mnogi ljudi i ne znaju da se jako zaprljan veš ne pere u prepunjenoj mašini, jer mu je potreban prostor da se opere. U svakom slučaju, posebna pažnja se, pre pranja, obraća na razvrstavanje veša: po vrsti tkanine, boji, veličini... Kod šarenog veša za kućnu upotrebu se rukovodimo isključivo deklaracijama koji svaki komad garderobe ima na sebi.

 • Hemijsko čišćenje i perionica veša Bilja

  Izbor preparata je na vama. Ukoliko se odlučite za našu "klasičnu" ponudu, Vaš veš će biti tretiran i opran Arijelom i Lenorom (uglavnom plavim). Za one koji nisu ljubitelji jačih mirisa omekšivača preporučujemo beli ORNEL sa blagom notom. Naravno da Vašim željama izlazimo u susret, pa je na Vama da se odlučite koji omekšivač ili prašak želite, a naravno, za istu cenu. Stolnjaci, nadstolnjaci, salvete i ostali artikli koji se upotrebljavaju u restoranima se, po želji štirkaju, kao i komadi veša fizičkih lica.

 • Hemijsko čišćenje i perionica veša Bilja

  U našem poslu se nailazi na širok dijapazon mrlja. Shodno tome smo opremljeni posebnim preparatima za skidanje različitih vrsta fleka, koje ne oštećuju tkaninu. To se posebno odnosi na restorane i kozmetičke salone koje peremo, a koji zahtevaju visok kvalitet. Ovde ćemo stati sa objašnjenjima, jer svaki majstor ima svoju malu tajnu. Nagovestićemo samo da preparate nabavljamo iz najrazvijenijih zemalja Evrope i iz Sjedinjenih Američkih Država. Iskustvo nam je pokazalo da ne postoje mrlje koje mogu odoleti našem tretmanu. Uverite se i probajte nas. Ipak moramo se ograditi. Mnogi očekuju da mrlje koje su stare i višestruko opeglane mogu da nestanu odredjenim tretmanima. Jednostavno je objasniti zašto je to nemoguće: veš mašine peru na maksimalno 95 stepeni celzijusa, dok neke pegle rade na preko 200 stepeni! Tako termički obradjenu fleku je nemoguće skinuti, pa ni najsavremenijim hemijskim preparaima, koje mi koristimo.